VV_2016_1_plakat.jpg

Vese Világnap 2016

A vesebetegség és a gyermekek

A vesebetegség és a gyermekek a központi témája az idei Vese Világnapnak, mottója pedig: „Cselekedj időben, hogy megelőzd!
A World Kidney Day nemzetközi csapatával együtt hisszük, hogy a Vese Világnap köré szerveződő rendezvények fontos szerepet játszanak a társadalom vesebetegségről szóló tájékoztatásában, amely világszerte emberek millióit érinti, köztük gyermekeket, akik életük már korai éveiben veszélyeztetettek lehetnek a vesebetegségek által. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy ösztönözzük és segítsük az oktatást, a korai felismerést és az egészséges életmód gyakorlatának elterjedését a gyerekeknél, már a születéstől kezdve.
A cél az akut vesekárosodás megelőzése, vagy a már kialakult károsodás előrehaladásának lassítása, a gyermekek veleszületett és szerzett vesebetegségének időbeni felismerése és kezelése.
A Vese Világnap tizenegyedik kampánya során szeretnénk felhívni a szülők, a fiatalok, a szakmai döntéshozók és a közvélemény figyelmét a gyermekkori vesebetegségekre, ráirányítani a figyelmet azokra a kockázati tényezőkre, amelyek a gyermekkorból származó vesekárosodásból adódhatnak. Mindezt egy egészségesebb jövendő nemzedékért!

Köszöntjük Weboldalunkon!

 

On_dialysis_photo_3.jpeg

 A Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége
(VORSZ)

nonprofit civil szervezet, ahol betegek dolgoznak a betegekért. Feladata elsősorban a krónikus vesebetegek érdekeinek védelme. Ezen túlmenően összefogja és segíti a tagszervezetek tevékenységét, oktatási és különféle közösségi programjaival támogatja a betegek életminőségének javítását.

 
Szövetségünk közhasznú szervezet.

Kérjük, ha teheti, támogassa tevékenységünket! 

Adószámunk: 19000668-1-41

Számlaszámunk: 11703006-20044473

 oba gomb 1.jpg 

Köszönjük!

Támogatóink,
akik lehetővé teszik a cél szerinti tevékenységünk végzését


AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.
AMGEN Gyógyszerkereskedelmi Kft.
B.Braun Avitum Hungary Zrt.
Fresenius Madical Care Hungary Kft.
FINTA és Társai Építész Stúdió Kft.

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
NEMAK Győr Kft.
Nemzeti Együttműködési Alap
Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.