Amennyiben szeretné munkánkat pénzadománnyal támogatni, kérjük, azt erre a bankszámlaszámra utalja:

OTP Bank 11703006-20044473



Elhunyt dr. Kiss István

2018-05-12

2018. május 11-én elhunyt a krónikus vesebetegek ellátásában komoly érdemeket szerzett Prof. dr. KIss István. A professzor mindvégig hitt a gyógyulásában azonban a szervezete feladta a küzdelmet, a szíve megszűnt dobogni.

2018.05.11-én reggel 66 éves korában elhunyt Dr. Kiss István Professzor, a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szakmai bizottságának elnöke, alapítója, életre hívója. A professzor mindvégig hitt a gyógyulásában azonban a szervezete feladta a küzdelmet, a szíve a mai napon megszűnt dobogni.

 

Kiss István

    

Kiss István 1952. november 15-én született Budapesten, 1977-ben megnősült, házasságukból két fiú született.1977-ben fejezte be tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1977-90 között a Semmelweis OTE II. sz. Belgyógyászati Klinikáján, a hypertonia-nephrologia részlegen dolgozott, 1982-ben szakvizsgázott belgyógyászatból. 1986-ban nevezték ki osztályvezetőnek a Klinika Nephrologiai-Dialízis Részlegére. 1990-ben szakvizsgázott nephrologiából, ezt követően egyetemi adjunktusi kinevezést és részlegvezetői megbízatást kapott. 1991-93 között a Szent Imre Kórházban megszervezte az integrált nephrologiai betegellátást és gondozást, nephrologiai részleget és szakambulanciát létrehozva. 1991-től a B. Braun Avitum Hungary Zrt. Dialízishálózat 1. sz. Dialízisközpontjának igazgatói feladatait is ellátta.

Tudományos munkája a kalcium antagonista gyógyszerek hatásának és klinikai alkalmazásának vizsgálata volt. 1991-ben védte meg kandidátusi disszertációját, „A kalcium antagonista nifedipin hatása hypertoniában” címmel.

    

 

Folyamatosan képezte magát, a belgyógyász, nephrológus, geriátriai és klinikai farmakológiai szakvizsga mellett hypertonologiából, obezitológiából, lipidológiából is képesítést szerzett.

Számos elismerést, kitüntetést kapott szakmai tevékenységére. Cikkek, kiadványok sora őrzi munkásságát, aktív részese volt a továbbképzésnek és a jövő szakemberei oktatásának.

2010 -től napjainkig a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szakmai bizottságának elnökeként mindvégig elhívatottsággal dolgozott, a Programra saját gyermekeként tekintett.

Kiss István életét a betegellátásnak, az oktatásnak és nem utolsó sorban a családjának szentelte. Az egész életét az együttérzés, a bizalom, az optimizmus és az emberszeretet jellemezte.

 

Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük!